Tour of Mjøsa - nytt løpskonsept!

Tour of Mjøsa - nytt løpskonsept!

Publisert av post@gjovikfriidrett.no den 08.12.18.

Endelig får også løperne sin «tour» og den legges til byene rundt Mjøsa. 

I august 2019 blir det løpefest i Gjøvik og fire andre Mjøsbyer. 16.-18. august går nemlig startskuddet for nyvinningen Tour of Mjøsa. 

Dette er helt nytt innen løping forteller Dag Kåshagen fra Oppland og Hedmark friidrettskrets. Vi er jo godt kjent med Tour de France, Tour de ski og Tour of Norway.

Det er imidlertid på ski og sykkel. Nå får løperne sin egen «tour» og starten blir i Moelv.

Eller egentlig i Brumunddal. For prologen er fredag kveld, som trappeløp i verdens høyeste trehus, Wood Hotel

Så fortsetter sirkuset med første etappe i Moelv lørdag morgen, med start i Idrettsvegen og mål i Idrettsparken. Det er en 5 km hvor første halvdel går på asfalt i Industrivegen, så svinger løypa inn i Moskogen ved Gjenvinningsstasjonen og går på flotte stier helt frem til Frislivegen i andre enden av skogen, så er ned Sjølivegen, Puttenvegen og Strandvegen til Idrettsparken.  Løypa er allerede merket i Strava for de som bruker lastet ned deres app.  Da er det bare å teste løypa å sjekke hvordan en ligger an. Løypa vil bli godt merket så fort snøen er borte til våren.   

Andre etappe foregår i Gjøvik. Det er også en 5 km i idylliske strandpromenaden langs Mjøsa, Kart Mjøspromenaden . Starten går  seilbåthavna/Fredvika, fortsetter ut Mjøspromenaden, forbi Vikodden båtforening, opp og tilbake forbi Oppland Arbeiderblad, ned igjen på promenaden med en sving innom Plantasjeområdet før man løper tilbake og i mål i Fredvika. Løypa blir godt merket til våren men enn så lenge kan kartet brukes. Mjøspromenaden - strandpromenaden på Gjøvik

Søndagen starter med ny 5 km, denne gang i Hamar og med det mye omtalte stupetårnet som bakgrunn. Antagelig vil deltagerne få mulighet til å teste stupeferdighetene også.  Avsluttingen på Tour of Mjøsa er lagt til Lillehammer, med start ved Strandtorget. Så er det jo slik at en avslutting på en tour gjerne skal være litt spektakulær. Det blir denne også.

De 50 beste i sammendraget startes i jaktstart, og første mann/kvinne til toppen av Lysgårdsbakken er vinnere.I Tour of Mjøsa kan en velge å stille i et eller flere av løpene, men for å komme på sammenlagtlista må en selvfølgelig stille i alle fire løpene forteller Dag Kåshagen i Hedmark og Oppland Friidrettskretser, som er initiativtagere til nyvinningen.

Vi åpner for påmelding for «full pakke» altså alle fire løpene allerede 10. desember og det vil bli kamp om plassene. De 50 første påmeldte får nemlig en eksotisk opplevelse i tillegg til løpeturene. Overnatting i dobbeltrom i Mjøstårnet hører med, og ikke nok med det, de 200 som er raskest ute med påmelding får gratis tur med Skibladner fra Gjøvik etter målgang der lørdag ettermiddag og seiler inn til den nye Skibladnerbrygga i Brumunddal. Der inviteres de med på fest og moro, det er DalaMart`n i byen. De 50 som er aller raskest ute får en overnatting for to personer, de kan invitere med seg sin kjære eller en konkurrent hvis de heller vil det.  Og altså en plass på Skibladner.

Dette gjør vi som en gimmick, men også for at vi ønsker å vise frem mest mulig av det Mjøstraktene har å by på. Vi skal også samarbeide med Geitmyra Matkultursenter, og planen er å tilby en skoleklasse å få opplæring i hvordan høste, tilberede og servere mat, altså fra jord til bord. Og selvfølgelig med råvarer fra Mjøstraktene. Dette blir da serveringsklart til Tour of Mjøsa.

Så det er bare å sette av helgen 16.-18. august

 

Link til arrangementet og påmelding: Tour of Mjøsa